29 Haziran 2013 Cumartesi

GÖREME'DE ÇİÇEKLİ CAMİİ

Göreme Bahçeli Camii
     Nevşehir'de ziyaret ettiğimiz ve mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden birisi de Göreme'dir. Göreme'yi görmek demek, Peri Bacalarını yakından tanımak, açık hava müzesinin zenginliğine şahit olmak, oyulmuş kayaların içindeki günümüz yaşamının ilintisini bilmek demektir. Çıkılan yüksek bir tepeden Göreme'ye baktığınızda, bu doğa harikasına hayran olmamak mümkün değil.
    Göreme sokaklarında taş döşeme yollara tırmanırken, oyulmuş kayaların içinde oteller, pansiyonlar işletildiğini görürsünüz.
    Yakıcı yaz sıcağından oyulmuş kaya bir balkona sığınarak bir yudum soğuk su içmek de ayrı bir güzellik....
     Hediyelik eşya dükkanlarını dolaşırken, turist sayısının azlığı gözlerden de kaçmıyor. "Ahh şu paket turizm" demeden de edemiyorsunuz.
    Göreme sokaklarından birinden küçük şehrin içine doğru inerken bir cami ile karşılaşıyoruz. Sessiz şekilde ibadet için gelecekleri bekliyor. Ancak bu cami alışılmışın biraz dışında. Bahçeyi çevreleyen duvarlar üzerinde çiçek saksıları ve içlerinde rengarenk çiçekler...
    Bakımlı tertemiz bir avlu ve çiçekler herkesin dikkatini çekiyor. Anadolu'nun değişik yerlerinde bulunan (iyiler istisna) bakımsız camileri düşününce, bu caminin imamına teşekkür etmek gerekir.
     Taş bir yamaç üzerinde çiçekli bir camii. Göreme Bahçeli Camii...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder