10 Mayıs 2014 Cumartesi

YAZ'A RAMAK KALA AVLAN GÖLÜ'NDE KIŞ GÜNÜ

Mayıs ayında Avlan Gölü'nde Kış

     Antalya'nın Elmalı İlçesi'nin en güzel yerlerinden birisi de Avlan Gölü ve manzarasıdır. Avlan Gölü şuanki halini, neredeyse 3-4 yıl önce kaybetmek üzereydi. Göl suyunun tahliye edilmesi için açılan kanallar devreye girdiğinde, bazı üreticiler üretim alanı kazanmışlardı kazanmasına da doğa kaybetmeye başlamıştı. Kış boyunca biriken su Yaz Mevsimi'ne doğru hemen mecrasını kaybediyordu ya da hiç su toplanmıyordu.
     Göl'ün ortasından karayolu geçirilmiş, Finike-Elmalı arasını birkaç kilometre kısaltıyordu. Doğaya can veren bir güzellik nasıl yok edilebilirdi...
    Doğa suyun kaybolmasına tepki koymuş, Elmalı'nın bulunmaz orman varlıkları olan ağaçlar olumsuz etkilenmeye başlamıştı. İşte bunu gören orman çalışanları, bilim adamları, yerel yöneticiler ve diğer emeği geçenler bu durumu sonlandırmak istediler.
    Ve nihayet artık Avlan Gölü su kaybetmiyor, biriken su tahliye edilmiyor. Gölün ortasından geçirilen yol iptal edilip kaldırıldı ve göçmen kuşların barınacağı hale getirildi.
     Ve ulaşım gölün etrafından dolaşarak sağlanıyor. Değişik su kuşlarına ve göçmen kuşlara artık ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkürler...
     Doğaya gösterilen saygı bize güzellikler ve zenginlikler olarak geri dönecektir...

1 yorum:

  1. Merhaba, ilginiz için teşekkür ederim... Vermiş olduğunuz e-posta adresine bir bilgi mesajı gönderdim...

    YanıtlaSil