1 Ocak 2014 Çarşamba

SAĞLIK AÇISINDAN MUCİZE BİR GIDA

      "Sağlık açısından mucizevi olan bu gıda nedir?" diye sizleri fazla meraklandırmadan cevabı verelim. KESTANE...
 
       Rakımı yüksek yerlerde yetiştirilen bu meyve aslında ne kadar değerli bir ürün belki de kimseler farkında değiller. Sadece kış günlerinde sobanın üzerinde pişirilerek yenilir ya da sokaklarda kışın soğuğunda satılan bir gıda gibi bilinir. Aslında her eve girmesi gereken ve çoluk çocuk tüketilmesi gereken bir ürün. Neden mi? İşte sebepleri...
  • Çok besleyicidir. B1, B2 ve C vitaminleri bakımından oldukça zengindir.
  • Potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir, sodyum minerallerini içerir.
  • Bol miktarda yağ ve protein içerir.
  • Kalori değeri yüksektir.
  • Vücudun direncini artırır yani kuvvetlendirir ve enerji verir.
  • Meyvesi yenildiğinde kasları kuvvetlendirir. Kaslarının güçlü olmasını isteyen gençler sizlere duyurulur.
  • Benim kolesterolüm var diyenler, sizin derdinize devadır.
  • Kansızlığı giderme bakımından yararlıdır.
  • Basurlu insan sayısı hiç de az değildir. Basura çaredir kestane.
  • Varisi olanlar, özellikle bayanlar, tabii bazı erkekler de, kestane yiyiniz.
  • Hem bedensel hem de zihinsel yorgunlukları giderir.
  • Mide için yararlıdır.
  • Karaciğere de faydası vardır.
  • Belki de bazıları için en önemli faydası cinsel gücü artırmasıdır.
    
     Kestanenin sadece meyvesi değil, kabuklarının da faydası vardır. Meyvenin dışında bulunan kabukları tüketenler de sağlıklı oluyor.
  • Kestane kabuklarının suda kaynatılmasıyla hazırlanan ilaç ateşi düşürür.
  • Sinirli insanların sinirleri yatıştırır.
  • Kabuklar da karaciğer yorgunluğuna çaredir. Şişkinliği geçirir.
      
       Kestane nasıl mı yenilir?
      Özellikle kırsal kesimlerde kışın evlerin en iyi ısıtma kaynağı olan sobaların üzerinde kebabını yapabilirsiniz. Mangal üzerindeki kebabı da güzeldir. Taze tüketmek isteyenler, buyurun sizi alıkoymayalım. Suda ıslatıp, bir tava içerisinde, evlerde gaz ocaklarının üzerinde de kebap yapmak mümkündür. Bunları yapmadan kestane üzerine bir kaç çizik atmayı unutmayın....
      Meyvenin kabuğu da tüketilebiliyor. Haşlama, öğütme, karışımlar halinde ilaç yapma şekillerinde kullanmak mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder